Ga naar hoofdinhoud
020 737 0906 info@kookhuis.nl
Kookeiland Rational Puro

Houten keuken

Hout geldt nog steeds als belangrijke basis voor veel keukens. En niet alleen voor keukens. Houttexturen zijn in menig interieur te vinden. De mate waarin verschilt natuurlijk. Maar wanneer jij bewust gekozen hebt voor hout in je interieur, ligt de keuze voor een bijpassende keuken voor de hand. Al is de ene houten keuken natuurlijk de andere niet. Ook deze keukens zijn er in diverse soorten. Van een landelijke keuken, met een knipoog naar vroeger, tot een zeer moderne keuken met mooi afgewerkte gladde oppervlakken.

Stuk voor stuk zijn onze houten keukens geen standaardkeukens. Je kiest uit verschillende aansprekende merken en een aanbod dat past bij verschillende budgetten.

Op maat gemaakte houten keuken

Veel mensen die zoeken naar een houten keuken, doen dat vanuit een visie op hun gehele interieur. Waarschijnlijk heb je in je hoofd al een beeld bij de keuken die je wil. Wij willen je graag inspireren en op ideeën brengen. Jouw visie willen we tastbaar maken, maar tegelijkertijd laten we zien wat er nog meer mogelijk is. En daarin gaan we best ver.

Elk interieur is uniek en een goede inpassing van hout in de keuken is natuurlijk belangrijk. Hierbij kan gedacht worden aan verschillende houtsoorten als eikenhout, steigerhout of massief. Zo kun je met een houtlook keuken een landelijke of industriële stijl creëren. Wij leveren maatwerk, want een keuken moet mooi én goed zijn.

Voordelen van een houten keuken

Milieuvriendelijk: Hout is een natuurlijk product en kan gewonnen worden uit duurzame bossen. Daarnaast zijn er relatief weinig fossiele brandstoffen nodig om hout te kappen. Bovendien zorgt de groei van bomen voor co2 in onze lucht.

Duurzaam: Met de juiste zorg en onderhoud kan een houten keuken vele jaren meegaan en is het bestand tegen dagelijks gebruik.
Veelzijdigheid: Hout is een veelzijdig materiaal dat kan worden gebeitst of geverfd om bij elke keukenstijl te passen, van modern tot traditioneel.

Uniek: Hout is een natuurlijk materiaal dat warmte en comfort toevoegt aan de keuken. Geen twee stukken hout zijn precies gelijk, waardoor elke houten keuken uniek is.

Maak een afspraak voor een offerte op maat

Omwille van de natuur

Op zoek naar een duurzame en klimaatvriendelijke keuken? Dan is onze greenline Bioboard Gen2 de oplossing voor jou! Voor het greenline Bioboard Gen2 wordt het spaanplaat van 90 procent gerecycled hout gemaakt. Hierdoor wordt de natuurlijke CO2-opslag van de atmosfeer minder belast en wordt er jaarlijks een bosgebied (van circa 50 voetbalvelden) behouden.

Houtlook als alternatief

Houten keukens kunnen duurder zijn en meer onderhoud vergen dan andere soorten keukens. Daarnaast kan door grote temperatuurschommelingen en luchtvochtigheid het hout gaan werken of kan er door veelvuldige blootstelling aan zonlicht een verkleuring optreden. Om toch de uitstraling, warmte en karakter van een houten keuken te behouden kan als alternatief gekozen worden voor houtlook fronten. Dit zijn kunststof fronten die op hout lijken, echter is een houtlook keuken prijstechnisch aantrekkelijker en vergt dit minder onderhoud.

CBW erkend en aankoopverzekeringen
unieke sportevenementen voor kankeronderzoek
Back To Top