Ga naar hoofdinhoud
020 737 0906 info@kookhuis.nl

Het begin van een revolutie

Het zal je niet ontgaan zijn. De inductie kookplaat met afzuiging is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Voor de start van deze ‘revolutie’ gaan we enkele jaren terug in de tijd. In 2006 ontwikkelt Willi Bruckbauer zijn eerste eigen kookveldafzuigingsysteem en de patentaanvraag voor de BORA Professional is een feit. Vanaf nu gaat alles in een sneltreinvaart. In 2018 volgt de daadwerkelijke lancering en introductie van de BORA Professional en zal deze innovatieve uitvinding voor eens en altijd de functionaliteit en aangezicht van de keuken doen veranderen.

“Traditionele dingen kunnen, mogen en moeten opnieuw bedacht worden.” – Willi Bruckbauer

Gratis inductiekookplaat met afzuiging cadeau bij aanschaf van een Kookhuis keuken

Kookplaat met afzuiging, de voordelen

Sinds de komst van de kookplaat met geïntegreerde afzuiging is het combineren van een kookplaat met daarboven een afzuigkap voor velen verleden tijd. Door het weglaten van een afzuigkap komt er extra ruimte boven de kookplaat vrij dat in jouw keukenontwerp anders gepland kan worden. Denk aan bijv. het behouden van vrij uitzicht boven een kookeiland of het invullen van extra bovenkasten, armatuur met verlichting of een stalen design frame.

Naast de extra verkregen ruimte, laat de kookplaat met geïntegreerde afzuiging een gewijzigde functionaliteit zien dat resulteert in een verbeterde afzuigkwaliteit, het produceren van een lager geluidsniveau en een vermindering in het energieverbruik.

Verbeterde afzuigkwaliteit
Energiezuiniger
Lager geluidsniveau

Hoe werkt een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem?

Kookhuis legt het graag in het kort aan je uit.

Bij de kookplaten met geïntegreerde afzuiging wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende afzuigtechnieken, namelijk:

Afvoer naar buiten

De kookdampen, geuren en vetdeeltjes worden via een kanaalsysteem, gemaakt van buizen, rechtstreeks naar buiten geleid waarna afgevoerd. Weg = weg!

Recirculatie

De kookdampen, geuren en vetdeeltjes worden via een kanaalsysteem, gemaakt van van buizen, naar het recirculatiefilter geleid waarna het gefilterd weer terug de ruimte in geblazen wordt.

Maak een afspraak voor advies op maat

Welke kookplaat met afzuiging is de beste keuze?

Dat verschilt per situatie. Wil je weten wat in jouw situatie de beste keuze is? De adviseurs van Kookhuis adviseren je graag op maat!

Klik hier om contact op te nemen.

Het aanbod aan kookplaten met afzuiging

‘Als er één schaap over de dam is, volgen er meer’

Waar in eerste instantie BORA ‘over de dam’ kwam met de uitvinding van het kookveldafzuigsysteem, volgden enkele jaren later vele andere merken met ieder zijn eigen variant op de zogeheten inductiekookplaat met afzuiging. De concurrentiestrijd om de meest innovatieve kookplaat met afzuiging is losgebarsten en duurt tot op heden voort. Het aanbod van Kookhuis is dan ook een breed palet aan verschillende merken waaronder: MIELEBORAAEGSIEMENS – OPERA – ATAGSMEG – SENZA NOME – ELEMENTI DI CUCINAKUPPERSBUSCH).

Haal hier als consument je voordeel uit. Laat je door één van onze adviseurs begeleiden in de zoektocht naar de kookplaat met afzuiging die het beste bij jou past. Wij lichten je de verschillen in prijs, functionaliteit, afmetingen, vormgeving, energieverbruik en kwaliteit graag toe.

Kookhuis top 3 selectie: ‘Meeste vraag naar...'

MIELE type KMDA 7476 FL

  • Inbouw geschikt: 90cm brede kast
  • 4 royale kookzones, 2 PowerFlex XL zones
  • Aansluitwaarde 7500 W

BORA Pure type PURU

  • Inbouw geschikt: 80cm brede kast
  • 4 kookzones, 2x Ø 210mm, 2x Ø 175mm
  • Aansluitwaarde: 7600 W

AEG type IDE74243IB

  • Inbouw geschikt: 60cm brede kast
  • 4 kookzones, brugfunctie
  • Aansluitwaarde: 7400 W
CBW erkend en aankoopverzekeringen
unieke sportevenementen voor kankeronderzoek
Back To Top