skip to Main Content
020 737 0906 info@kookhuis.nl

Jaren 30 villa Aerdenhout

Piet en Josee hebben hun huis schitterend verbouwd. Het jaren 30 huis werd aangepast naar de wensen van een gezin van vijf in deze tijd. Hiervoor  werden materialen gebruikt die een huis uit die tijd horen. Nieuwe raamdorpels uit gefrijnd Belgisch hardsteen, mooie houten kozijnen, zinken dakgoten werden gecombineerd met het comfort en ruimte van nu. Aan ons de opdracht om hierin een keuken te creëren die staat. Er is gekozen voor een knalgele keuken, die door haar  vorm en hoogteverschillen  de woonkamer, eetkamer en studeerkamer met haar niveauverschillen met elkaar verbind en het zonnige hart van het huis vormt. De ronde vorm zorgt voor een vriendelijke doorloop naar de woonkamer en eettafel en creëert een heerlijke, grote werkruimte zonder  hoeken.

De woonkamer ligt 2 treden hoger dan de eetkamer. Op de scheidslijn van deze 2 vertrekken zijn half hoge kasten geplaatst. Vanuit de woonkamer kijk je over deze kasten heen de tuin in, vanuit de keuken zorgen de kasten toch voor enige afscheiding met de rest van de woonkamer. Een van de deuren in de hogere kastenwand maskeert de toegang tot een gigantische trapkast het een zee aan ruimte. Verder herbergt de kastenwand alles wat het leven in de keuken veraangenaamt, zoals een ovenmagnetron, een stoomoven, een vaatwasser op hoogte ingebouwd, een grote koelkast en veel bergruimte.

De vorm van de keuken is volledig op maat gemaakt. De keukendeuren, het Corian blad, de ronde muur en zelfs de Roestvrij stalen achterwand zijn qua ronding aangepast aan de situatie. De ronding van de keuken wilden we dusdanig hebben dat er  voldoende ruimte overbleef voor de doorloop naar de woonkamer maar ook in de “binnencirkel” wilden we een lekkere werkruimte creeren, daarnaast diende de ronding niet voorbij de steunpilaar van de bovenverdieping te steken, die in de keuken niet is opgemetseld maar ook van roestvrijstaal is gemaakt.
“Altijd de zon in huis, zo voelt dat voor ons als we in de keuken zijn”

Josee over haar nieuwe keuken;
“Altijd de zon in huis, zo voelt dat voor ons als we in de keuken zijn. Een gele ronde keuken is niet alledaags. De reacties zijn ook heel verschillend. Mensen vinden het fantastisch of helemaal niet. Maar wij genieten van de warme vrolijke kleur. De gele kleur benadrukt ook de ronde vorm. Een ronde keuken is apart en als de keuken los van de muur staat, zoals bij ons, krijg je een fraai ruimtelijk effect. We hebben nu veel werkruimte in de keuken, maar er staat geen massief blok. Rond is ook praktisch. Doordat je altijd midden tussen kastjes en  apparaten staat, is alles bij de hand. En als je achter de kookplaat staat, heb je een open blik in de ruimte. Dat werkt echt prettig.”

Back To Top