Skip to content
020 737 0906 info@kookhuis.nl
een keuken zonder handgrepen

Greeploze keuken

De greeploze keuken is een moderne designtrend waarbij de deuren en laden geen zichtbare traditionele handgrepen of knoppen hebben. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van greeplijsten, verzonken handgrepen of een push-to-open systeem om de deuren en laden te openen.

Het idee achter een greeploze keuken is om een minimalistisch, gestroomlijnd, overzichtelijk, strak en modern uiterlijk te bereiken. Bovendien kan het weglaten van handgrepen of knoppen de illusie van extra ruimte wekken en is het gemakkelijker schoon te maken.

Wat is een greeplijst?

Een greeplijst is een lijst die ruimte vrijmaakt om je vingers achter te kunnen plaatsen bij het openen van een deur of lade. De lijsten zijn gemaakt van (in een kleur gelakt) metaal, korpus- of frontmateriaal en kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden.

wat is een greeplijst
wat is een push to open systeem

Wat is een push-to-open systeem?

Een push-to-open systeem verwijst naar een mechanisme waarmee deuren en laden kunnen worden geopend door er druk op uit te oefenen zonder gebruik te maken van handgrepen of knoppen. Push-to-open systemen worden vaak gebruikt voor estetische doeleinden omdat ze een strak en gestroomlijnd uiterlijk bieden.

Wat is een semi-greeploze keuken?

Bij een semi-greeploze keuken worden platte grepen bovenop de fronten gemonteerd waardoor deze minder opvallend zijn. Hierdoor behoudt de keuken de strakke uitstraling van een greeploze keuken, maar biedt het alsnog het comfort van een handgreep. Bovendien beschermt de platte greep het keukenfront tegen beschadigingen.

semi-greeploze keuken
Tijdloos karakter
Keuken toont optisch groter
Passend bij verschillende interieurstijlen
LED-verlichting is toepasbaar
Strak lijnenspel
Gemakkelijk schoon te maken

Mix & Match

Bij onze keukenontwerpen kan het gebruik van handgrepen, knoppen, greeplijsten of een push-to-open systeem met elkaar gecombineerd worden. Maak hier een afspraak met één van onze keukenadviseurs.

CBW erkend en aankoopverzekeringen
unieke sportevenementen voor kankeronderzoek
Back To Top